HTML

Szépségtippek otthoni használatra

Friss topikok

  • bea5678: Kedves Blogoló! Nagyon szuperek e tippeid, remélem sok hasonlót fogsz még beírni! Kipróbáltam mind... (2010.09.12. 15:03) Epilálás fájdalom nélkül

Linkblog

Arcbőr megújítás

2012.04.20. 15:24 :: cicesz

Arcbőrünk minden nap káros hatásoknak van kitéve. Nem csak a nap szárítja, hanem minden kozmetikum és még az arctisztító szerek is. A kozmetikumok -főként az alapozó- roncsolják a bőr ph és zsíregyensúlyát. Általában, akinek túlzottan zsírosodik az arcbőre, olyan kozmetikumokat használ, ami szárítja azt. Ha hatékonyan szeretnénk csökkenteni az arcbőr zsírosodását, akkor vissza kell állítani annak természetes zsírosodását.

A legmegfelelőbb erre az olívaolaj, ami nagy valószínűséggel kezünkre akad minden konyhában. Az olívaolaj kozmetikai adottsága nem új találmány, már évszázadokkal ezelőtt, sőt az őskorban is használták. Antioxidánsokban és vitaminokban gazdag növényi kivonat. Olyan zsírsavakat tartalmaz, amelyek visszaállítják a bőr zsíregyensúlyát. Akár túlzottan zsírosodik, akár száraz az arcbőröd, az olívaolaj biztos, hogy segítségedre lehet bőröd helyreállításában és megújításában.

Mindössze néhány csepp olajra van szükséged. Fontos, hogy jó minőségű, extra szűz olívaolajat használj! Alaposan tisztítsd meg a bőröd olyan arctisztítóval, vagy arcradírral, ami nem tömíti el a pólusokat. Fél kupaknyi olajat oszlass el a tenyereden és egyenletesen vidd fel az arcodra, mint egy pakolást. Hagyd hatni legalább 10 percig, hogy bőröd magába szívhassa az A-, D-, E-vitamint és a béta-karotint.

Ezt a kúrát végezd egy héten át minden nap. Egy hét után megszűnik a bőr szárazsága, a túlzott  zsírtermelés. Rendszeres használat mellett (havonta legalább két-három kúra) sokkal később képződnek ráncok, mert a bőr rugalmasabb és feszesebb lesz.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegtippekotthonihasznalatra.blog.hu/api/trackback/id/tr634463157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása