HTML

Szépségtippek otthoni használatra

Friss topikok

  • bea5678: Kedves Blogoló! Nagyon szuperek e tippeid, remélem sok hasonlót fogsz még beírni! Kipróbáltam mind... (2010.09.12. 15:03) Epilálás fájdalom nélkül

Linkblog

Száraz, fénytelen haj

2014.01.16. 11:39 :: cicesz

Több megoldás is létezik, de minden csodaszer csak akkor hatásos, ha a legalapvetőbb kényeztetést megadod a hajadnak, azaz hajmosás után hajbalzsamot is használsz, mert a balzsam segíti a kifésülhetőséget. Balzsam nélkül ugyanis a vizesen összegubancolt hajszálakat maximum csak széttépni tudod a fésűvel, ezért nagyon fontos, hogy a hajszálak épségének megőrzése érdekében lágyítsd meg őket, hogy szárítás és fésülködés közben a lehető legkevesebb szálat rongáld meg. A fénytelenséget nem csak az okozhatja, hogy száraz a hajad, hanem az is, hogy a hajszálak sérültek, hosszan töredezettek és ezért a fény megtörik rajtuk:

töredezett hajszál mikroszkópos felvételen.jpg

Azok a balzsamok és hajápolók, amelyek a töredezettség megszűntetését, vagy helyreállítását ígérik, teljesíthetetlen dolgokkal kecsegtetnek, hiszen a hajszálak nem élő szövetek, nem képesek regenerálódni. A töredezettséget ezekkel a szerekkel akkor tudod megszüntetni, ha rendszeresen használod őket és így az újonnan növekedő részek nem fognak eltörni.Azonban a töredezett és egészségtelen hajad állapotán is javíthatsz, ha néhány tanácsot megfogadsz:

  1. A zsírosodás megszűntetésére és a fényesség érdekében használj argán olajat. Az argán olaj antioxidánsokat és esszenciális zsírsavakban tartalmaz. Ezek az esszenciális zsírsavak segítik a fejbőr egészséges faggyútermelését beállítani, így megszűnteti a fejbőr és azáltal a haj zsírosodását. Az antioxidánsok pedig fényes, csillogó hajszálakat eredményeznek.
  2. A hajkefénél figyelj oda arra, hogy nem örökéletűek, nem feltétlenül addig lehet használni, amíg ki nem hullik minden kis foga, hanem akkor kell tőle megválni, amikor a fogak végén lévő műanyag védőbogyók (amik azért vannak, hogy ne karcold meg a fejbőrödet) elkezdenek leválni a fogakról, ugyanis a félig levált bogyókba beleakadhat a hajszál és ha nem is tépi ki, de biztosan felsérti a szálakat. Hajkeféből egyébként érdemes inkább fa kefét, vagy sörtéset használni:

kefe.PNG

  1. Almaecet pakolással fényesítheted a hajad: fél dl almaecetet oszlass el a hajadon és hagyd rajta 3 percig, majd öblítsd le.
  1. tengeri sóval lágyabbá teheted: fél liter vízbe keverj el maréknyi tengeri sót és áztasd benne 5 percig a hajad.
  1. hajmosáskor langyos vizet használj, ne forrázd le a hajad, mert a forró víz kiszárítja.
  1. Végül és nem utolsó sorban a legfontosabb, hogy étkezz egészségesen, hiszen a helyes táplálkozás az alapja annak, hogy szép legyen a bőröd, a körmöd és a hajkoronád! Kerüld a vitaminhiányos állapotot! Fogyassz sok gyümölcsöt és zöldséget, télen pedig kiegészítésként multivitaminnal is támogathatod a szervezetedet!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegtippekotthonihasznalatra.blog.hu/api/trackback/id/tr785761064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása