HTML

Szépségtippek otthoni használatra

Friss topikok

  • bea5678: Kedves Blogoló! Nagyon szuperek e tippeid, remélem sok hasonlót fogsz még beírni! Kipróbáltam mind... (2010.09.12. 15:03) Epilálás fájdalom nélkül

Linkblog

Hajfestés saját magadnak

2010.09.17. 22:56 :: cicesz

Lehet, hogy egyébként profi vagy benne, de az is lehet, hogy még sosem próbátad, vagy "bár ne próbáltad volna" befesteni egyedül a hajadat.

Nem köntörfalazok, én költséghatékony módon nem járok fodrászhoz. Még a vágást is magamnak csinálom és bizonyítván, hogy igen csak jól megy a vágás és a festés is, a barátnőim is hozzám járnak fodrász helyett. Egyébként nem is szeretem másra bízni a hajamat, mert egyrészt tudom, hogy úgyse lesz olyan, mint amilyet szeretnék, másrészt meg ha csúnya lesz, még mindig jobb magamra haragudni, mint másra. Szóval igyekeztem minden hasonló dologra saját taktikát kidolgozni, még a festésre is, ami egyébként szerintem egy baromi egyszerű művelet, mégis amikor elmondom valakinek, hogy hogyan is csinálom, teljesen meglepődnek.

Szóval az egész annyi, hogy előállítod a festéket egy kis tálkába, felhúzod a kesztyűt, (az ecsetet elfelejted, ha még nincs, nem is veszel, mert csak túlbonyolítja a dolgot), belemártod az ujjadat, mintha ecsettel tennéd és szépen a homlokodtól hátrafelé haladva bemaszírozod a festéket. Amikor ezzel megvagy, a megmaradt festéket felkenheted még a végekre és összedörzsölöd az egészet, mintha samponnal hajat mosnál. Ha ügyesen kened szét, még kevesebb az esélye, hogy foltokban kimarad a festés, mint amikor anyukáddal, vagy egy barátnőddel végezteted a piszkos munkát. Nekem például sosem foltos.

Néhány tipp, ha festékes lesz a bőröd:
- Először érdemes festés előtt arckrémmel bekenni a homlokod és az arcbőröd. Így nem fogja meg annyira a bőrt az elcseppenő, vagy elkent festék és lesz időd letörölni.

- Ha nem krémeztél és elkented, van néhány "drasztikus" lépés, amivel rövid időn belül megszabadulhatsz a foltoktól, például a SMIRDLI PAPÍR helyett: acetonmentes körömlakklemosó, cigi hamu (tudom, nem túl bizalom gerjesztő megoldás, de ha egy keveset eldörzsölsz rajta, enyhíti), ha pedig a kezed lesz festékes, a legegyszerűbb, ha egy kis hypo-t öntesz a kezedre, gyorsan összedörzsölöd és meleg vízben, szappannal hamar lemosod.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegtippekotthonihasznalatra.blog.hu/api/trackback/id/tr152304371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása