HTML

Szépségtippek otthoni használatra

Friss topikok

  • bea5678: Kedves Blogoló! Nagyon szuperek e tippeid, remélem sok hasonlót fogsz még beírni! Kipróbáltam mind... (2010.09.12. 15:03) Epilálás fájdalom nélkül

Linkblog

Pattanások ellen

2010.10.25. 15:33 :: cicesz

Ha úgy találtál ide, hogy konkrétan csodaszert kerestél a neten, vagy csak reméled, hogy valahol rátalálsz az "életmentő tippre", hogy mégis mi módon menekülhetsz meg a pattanásoktól, akkor el kell, hogy szomorítsalak, mert igazából fogalmam sincs, mi az, amit fel kell kenned és egy óra múlva már nyoma se lesz a pattanásaidnak! Azt viszont tudom, hogy ha kitartó vagy, akkor el lehet őket tüntetni!

Az egész témát egyébként érdemes úgy megközelítened, hogy ne a pattanások, hanem a gyulladás ellen harcolj. Nem elég megvásárolnod mindenféle pattanás leszárító gélt és arctisztítót, hanem olyan eszközökre van szükséged, amelyek a gyulladást szűntetik meg. Én is kipróbáltam mindenféle ecsetelőt és gélt, de nem haszáltak, mert ezek leginkább csak felületileg kezelik a pattanásokat, de attól a gyulladás nem múlik el. Egy pattanás eltűnik és jön helyette 3 másik. Eredményt csak akkor értem el, amikor magamat kezdtem kezelni és nem az arcomat!

Minden este igyál egy bögre kamilla teát. Ez egyébként is jó hatással van a szervezetre. Gondolom, nem okozok meglepetést azzal, hogy a kamilla az egyik leghatásosabb a gyulladás ellen! Ha minden este lenyomsz egy bögrével, akkor a gyökerénél közelíted meg a problémát!

Fontos, hogy rendszeresen tisztítsd a bőröd! Nagyon sokan csak este mossák meg az arcukat, reggel viszont csak vízzel lötybölik meg, hogy felfrissítsék. Persze, nem tesz jót az se, ha állandóan "vegyszerekkel" súrolod az arcod, de ha pattanásaid vannak, akkor figyelembe kell venned, hogy ezeket a "sebeket" folyamatosan tisztán kell tartanod! Reggel és este is használj arclemosót és tonikot. A kamillát ugyanúgy használatod felületi kezelésre is. Mártogass papírzsepit a kamilla teába és azzal borogasd az arcod. A tengeri só is jó hatással van a pattanásokra, hiszen nem csak szárítja, hanem fertőtleníti is. Készíts tengeri só-masszát egy félmaréknyi sóból és evőkanál vízből. Ezt kend fel és hagyd dolgozni 10 percig. Zsíros bőrre is kiválló pakolás!

Az alapozó két szempontból is hatásos megoldás: nem csak elfedi a pattanásokat, hanem szárítja is azokat. Nekem például 13 évesen ezt ajánlotta a bőrgyógyász és hétvégenként, iskolán kívül használtam is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegtippekotthonihasznalatra.blog.hu/api/trackback/id/tr752397620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása