HTML

Szépségtippek otthoni használatra

Friss topikok

  • bea5678: Kedves Blogoló! Nagyon szuperek e tippeid, remélem sok hasonlót fogsz még beírni! Kipróbáltam mind... (2010.09.12. 15:03) Epilálás fájdalom nélkül

Linkblog

Hajvasalás régi, vagy alacsony hőfokú hajvasalóval

2010.09.18. 15:52 :: cicesz

Ha már úgy 5 éves a hajvasalód és az anno szuper műszer mára csak annyira jó, hogy kicsit meglangyosítsd vele a hajad, vagy beleestél abba a hibába, hogy örömmel megvásároltál egy 2000 forintos szerszámot, ami kábé semmi másra nem jó, csak arra, hogy az eszköztáradat gyarapítsa, nem kell kétségbeesni, hogy használhatatlan.

Az én első hajvasalóm is az a "professzionális" fehér, cserélhető lapos vasaló volt, ami kreppelni is tudott. Mármint kellett volna tudnia, de inkább csak a szekrényben porosodott, jó ideig csak felidegesített, amikor próbálkoztam vele. Egyszer aztán véletlenségből rájöttem, hogyan harcolhatom ki nála, hogy azt csinálja, amit akarok: egyenes tincseket. Aztán végül vettem egy nagyon tutit, ha jól emlékszem, 13000 volt, de lassan az is kiöregedett és pár év múlva 220°C helyett jó, ha 120-ra felmelegedett. Akkor aztán azzal is trükközni kellett.

Nem olyan nagy trükk ez, és még időigényes is, de ha van valamid, ami kicsit is képes felmelegedni, akkor nem esélytelen, hogy elérd a kívánt eredményt. Az egész művelet végülis nem egyenesítés, hanem beszárítás, csak ugye egyedül elég nehéz hajszárítóval egyenesre szárítani, mert egyrészt lezsibbad az egész karod, mire beszárítod, másrészt meg kefével teljesen egyenesre nem tudod megcsinálni. Szóval hajmosás után ne szárítsd meg a hajad, hanem nedvesen ess neki az egyenesítővel. Így egyenesre tudod szárítani.

Azért arra figyelj oda, hogy ne egy szikrákat hányó, 20 éves, vagy törött egyenesítővel végezd a dolgot, mert megrázhat az áram! Csak akkor kezdj neki, ha teljesen biztos vagy benne, hogy megbízhatsz az egyenesítőd szigetelésében és a hajad se vizes, hanem enyhén nedves legyen!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegtippekotthonihasznalatra.blog.hu/api/trackback/id/tr52305591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása