HTML

Szépségtippek otthoni használatra

Friss topikok

  • bea5678: Kedves Blogoló! Nagyon szuperek e tippeid, remélem sok hasonlót fogsz még beírni! Kipróbáltam mind... (2010.09.12. 15:03) Epilálás fájdalom nélkül

Linkblog

Alapozás nyomtalanul

2010.10.03. 16:17 :: cicesz

Ugye veled is megesett már, hogy kora reggel lámpafénynél sminkeltél és annak ellenére, hogy akkor, ott mesterinek tűnt a műalkotásod, mégis egy két öszinte barátod a munkahelyen, vagy az iskolában odasúgta neked, hogy töröld le gyorsan, mert folyik rólad az alapozó, vagy rózsaszín vagy, mint egy malacka.

A siker titka leginkább a módszerben rejlik, de egyáltalán nem mellékes, hogy milyen alapozót használsz! Igaz, hogy nagyon költséghatékony megoldásnak tűnik, ha az alapozóra szánt 4000 forintot egy filléres boltban vered el, ahol minden 100-250-350 forint és egyetlen alapozó helyett egy szatyornyi kozmetikumot vásárolsz, de inkább próbáld megállni a kapzsiságot! A drágább alapozók nem csak bőrazonos színűek, de még ápolják is a bőrödet, míg az olcsóbb, 300 forintos kence-ficék szinte közel sem hasonlítanak a bőr árnyalataira, vizesek, tele vannak méreganyagokkal és akármilyen profinak gondolod magad, vagy akármilyen keveset akarsz használni belőle, nem lesz nyomtalan. Már 2000 forintért vásárolhatsz olyan kozmetikumokat, melyekkel könnyen tudsz dolgozni. A maradék pénzed pedig elverheted a filléres boltokban szemhélypúderre, vagy spirálra, körömlakkra...

Ha például MAYBELLINE-t választassz, biztos lehetsz benne, hogy elérhető áron jutsz olyan alapozóhoz, amiből aztán nem kell sokat használnod, hogy elfedd a bőrhibákat és nem leszel tőle rózsaszín se.

Az alapozás - főleg, ha sok a bőrhibád - a legnagyobb figyelmet igénylő művelet, mert sok lány szokásaival ellentétben nem elég, ha a tenyeredbe nyomsz egy mogyorónyi alapozót és azt elkeded a homlóktól az álladig. Először ugye sokan a korrektorral kezdik és ha van vagy 35 pattanásuk, akkor mind a 35-re kennek egy-egy pöttyöt, amire aztán alapozó kerül. Először is miből gondolod, hogy a vörös pattanások szebben mutatnak, ha "mesterséges sebtapasszal" kened le őket egyenként? Mert ugye Te sem gondolod, hogy attól szebb lesz, ha kis világos pöttyökkel díszíted az arcod! Én azt tanácsolnám, hogy ne használj korrektort a pattanások és miteszerek elkendőzésére. Bőven elég az alapozó. Ugyan látszani fognak  így is a "problémák", de legalább nem teszed nevetségessé magad a foltozott pofival. Ráadásul, minnél kevesebb réteget kensz rájuk, annál több levegő éri őket és a gyulladás hamarabb gyógyul. (Tudom, ez egy mókuskerék egyébként is, mert egy elmúlik és jön helyette 2 másik, de azt tanácsolom, fordíts nagyobb figyelmet a kezelésükre, mint az elfedésükre!)

Ha Te is azon szerencsések közé tartozol, akik nem olyan árnylatú bőrszínnel rendelkeznek, mint például az említett MAYBELLINE AFFINITONE sun bronze színű alapozója, de az egyel világosabb már túl világos, akkor sincs probléma, mert a megoldás pofon egyszerű: venned kell mégegy alapozót, mely egy adott termék legvilágosabb árnyalata és bár körülményesnek tűnik, de minden alkalommal ki kell keverned a saját színedet. Egy idő után már becsukott szemmel is tudni fogod, hogy a sötétből mennyi kell és a világosból mennyi kell.

Végezetül eljön a sorsdöntő pillanat, amikor felkerül az alapozó és itt a lényeg a hogyanon van. eldolgozhatod ecsettel, vagy az ujjaiddal, de lényeges, hogy ne úgy vidd fel, mint például az arclemosót elkened az arcodon, hanem először egyenlő adagokat pöttyökben vigyél fel a homlokodra, az orcádra, az álladra és egy vagy két pöttyöt az orrodra és így kend el. Ha ugyanis először eloszlatod a tenyereden és így akarod elkenni, akkor nem lesz egyenletes, oda fog több kerülni, ahol először érinted az arcod, akár a homlokoddal, akár az orcáddal kezded. Ha mégis mellőznéd a pöttyözést és tenyérből akarsz dolgozni, akkor ne kend, hanem enyhén paskold az arcod az alapozóvan. Miután felvitted az alapozót, várj pár percet, míg beszívódik, majd papírzsebkendővel, vagy púderszivaccsal töröld le a felesleget. Ha zsírosodó bőröd van, akkor érdemes púdert használnod, egyébként viszont mellőzheted a plussz réteget. Ha csak a T zónád problémás, akkor csak ott használj púdert és lehetőleg ne szivaccsal, hanem ecsettel vidd fel. figyelj oda rá, hogy ne maszkot rajzolj magadnak, az alapozás ne érjen véget a füled előtt egy centivel és ne csak az állad vonaláig tartson, hanem dolgozdd el egészen a füledig és az állvonalod alá is kenj belőle.

Alapozás után érdemes pirosítót használni, ugyanis az alapozó jó esetben teljesen egyenletes színűvé teszi arcod, amitől olyan lesz, mintha rajzoltak volna Téged. A pirosító viszont életet ad a sminknek! a szemöldöködet se felejtsd el! Ha nem akarod ceruzával kihúzni, akkor figyelj oda rá, hogy a szemöldöködre ne kerüljön alapozó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegtippekotthonihasznalatra.blog.hu/api/trackback/id/tr762341797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása